Mensen kunnen erg lauw zijn over avocado’s. Als je niet weet wanneer ze de hoogste rijpheid hebben, kunnen ze een beetje raar zijn, zowel qua smaak als textuur; dat wil zeggen, geen smaak en wasachtig van textuur.

Tot voor kort kozen mensen avocado’s niet omdat ze dachten dat ze geen smaak hadden, maar vooral omdat ze dachten dat ze veel vet en cholesterol bevatten. We hadden allemaal meer informatie nodig om een ​​gezonde keuze te maken over deze vrucht.

Als je een rijpe avocado eet… dat wil zeggen, niet te groen en niet overrijp, dan is het een delicatesse! De smaak is geweldig en de textuur is zo romig!

Als dat niet genoeg is om ervoor te zorgen dat je ze graag eet, weet je dan hoe gezond avocado’s voor jou zijn? Ze hebben grote voordelen, vooral voor vegetariërs.

Een van de grootste uitdagingen als je vegetarisch of overwegend vegetarisch eet, is om voldoende eiwitten van goede kwaliteit binnen te krijgen. Avocado’s zorgen voor een compleet eiwit! Terwijl de avocado aan de boom rijpt, breekt de zon de eiwitten in de avocado af tot licht verteerbare aminozuren. Je lichaam heeft alle 18 essentiële aminozuren nodig om complete eiwitten te maken, en je kunt dit complete eiwit krijgen door avocado’s te eten!

Avocado’s zijn ook een geweldige bron van gezond vet, en we weten nu dat gezonde vetten essentieel zijn voor een goede gezondheid, en vooral voor een goede hersengezondheid. Studies hebben aangetoond dat het eten van avocado’s gunstige effecten heeft op cardio-metabole risicofactoren en lagere niveaus van LDL (low-density lipoproteïne) of het “slechte” cholesterol heeft geproduceerd.

Dit alles maakt het eten van avocado’s een win-win! Maar hoe eet je ze? Ze zijn gemakkelijk toe te voegen aan je maaltijden, dus gebruik je fantasie. Snijd ze op een salade; pureer ze en gebruik ze als spread in een sandwich; top je roerei ermee; je kunt zelfs een geweldige chocolademoussepudding maken met avocado’s; en dan is er altijd nog guacamole.

Als je een klein budget hebt en zoveel mogelijk biologische producten probeert te eten, is het goed om te weten dat avocado’s tot nu toe op de lijst van ‘clean 15’-voedingsmiddelen van de Environmental Working Group staan. Dat wil zeggen, ze behoren tot de voedingsmiddelen die het minst met pesticiden zijn besproeid. Voorlopig kun je conventioneel geteelde avocado’s kopen tegen lagere prijzen dan de biologische.

Nog een laatste advies: als je een avocado op het juiste moment eet, kun je er echt van gaan houden. Koop er meerdere tegelijk, bewaar een paar in de koelkast en zet ze een dag of twee buiten voordat je ze op de juiste rijpheid moet hebben. Zo heb je altijd een mooie, romige avocado klaar wanneer je hem nodig hebt!

Meer gezonde tips op FITSHE

Categorieën: Gezonde tips