Zomers is het erg populair om te gaan Barbecueën. Heerlijk vlees met lekker wat hapjes erbij, een wijntje en wat vrienden en je hebt de perfecte avond. Maar ook is barbecueën gewoon erg lekker omdat het vlees op deze manier een andere smaak krijgt als dat je het in de pan zou bakken. Dus ook winters is het mogelijk om heerlijk de bbq aan te zetten. In deze tekst lees je wat handige tips en weetjes over het bbq in de winter. 

Barbecueën in de winter 

Barbecueën in de winter geeft een hele leuke maar toch wel een andere sfeer als het bbq in de zomer. Als je wilt bbq in de winter moet je wel een aantal dingen in gedachte houden. Een bbq moet ongeveer 70 graden worden om het vlees te kunnen braden. Doordat het in de zomer buiten een temperatuur is van zo’n 20-30 graden hoeft de bbq maar 40 graden op te warmen. In de winter kan het soms wel temperaturen aantikken van -10. Bij deze temperaturen moet de bbq dus met 80 graden worden verwarmd. Om met deze temperaturen de bbq zo snel mogelijk op de juiste temperatuur te brengen dien je de bbq uit de wind te zetten. Mocht je een gasbarbecue hebben verlaag je hiervan de kans dat de bbq wordt uitgeblazen. Verder is alles eigenlijk hetzelfde wat betreft de bbq aan doen. Wel moet je zorgen voor voldoende lucht en warmte. Het is natuurlijk vroeg donker en erg koud. Dit kun je doen door bijvoorbeeld fakkels, vuurkorf of lampjes. Het maakt het extra leuk als je wat sfeerlampjes gebruikt. Met een beetje geluk ligt er ook wat sneeuw, hierdoor kan de sfeer niet meer kapot!

Wat is lekker bij de bbq in de winter?

Als je gaat bbq in de winter of met kerst wil je natuurlijk wel een leuk menu hebben. Het is dan ook leuk om dit een beetje te variëren met de producten die je standaard in de zomer tijdens het bbq gebruikt. Een winter bbq  moet in ieder geval echt glühwein bevatten. Dit drankje kun je ook zelf maken! Verder moet je wat betreft vlees natuurlijk halen waar jij en de deelnemers van houden. Als hapje is het wel erg lekker om snert te serveren. Een bbq organiseren hoeft helemaal niet zo ingewikkeld te zijn. Er zijn heel wat bedrijven die vlees, een bbq en zelfs accessoires kunnen leveren.

Categorieën: Tips