Ga je voor de eerste keer een kerstpakket aanbieden aan je personeel of collega’s, dan vraag je je misschien af hoe je dat aanpakt? Daarvoor ben je hier op de juiste plek. Het is een mooi gebaar om mensen in deze feestelijke tijd van het jaar een blijk van waardering te geven. Je maakt meer indruk als je dit op een persoonlijke manier doet. Dit doe je door niet zomaar een willekeurig pakket te schenken, maar door heel zorgvuldig een adequaat cadeau uit te zoeken. 

Een kerstpakket met een persoonlijke touch

We raden je aan om na te denken over wat er momenteel leeft onder de mensen, aan wie je een kerstpakket gaat schenken. Zijn jullie de laatste tijd met een speciaal project of thema aan de slag geweest, waar je het kerstpakket op kan aanpassen? Of is er een onderwerp dat tijdens een vergadering of juist in de informele sfeer steeds terugkomt? Misschien kun je daar het pakket op afstemmen als een knipoog naar jullie samenwerking. Je kunt dit op veel manieren doen. Er worden talloze soorten kerstpakketten aangeboden, waardoor het lastig is om te kiezen. Als je echter weet waar je naar op zoek bent, vind je gemakkelijker het ideale pakket.

Bepaal het aantal en je budget

Om je zoektocht naar het juiste kerstpakket nog vlotter en soepeler te laten verlopen, is het handig als je vooraf nagaat hoeveel pakketten je nodig hebt. Maak een lijst van alle mensen en check deze een aantal keer, zodat je zeker weet dat je niemand bent vergeten. Dat is een misser, die je niet wilt maken. Check hiervoor de loonlijst van je bedrijf of misschien bestaat er wel een personeelsapp waarin je deze informatie kunt vinden. Daarbij is het ook belangrijk om van tevoren een budget te bepalen. Hoeveel wil en kan je uitgeven aan de kerstpakketten? Krijgt bovendien elke werknemer een pakket voor hetzelfde bedrag of maak je hierin verschil? 

Brainstormen over thema’s voor een kerstpakket

Wanneer je begint met nadenken over wat je dit jaar wilt schenken, kun je gaan brainstormen over thema’s. Er zijn altijd een aantal thema’s die vrijwel iedereen wel aanspreekt, denk onder meer aan; tapas, borrel, wellness, gezondheid en wijn. Met een dergelijk kerstpakket sla je nooit de plank mis. Daarnaast kun je ook eens per werknemer of klant bedenken welk thema daarbij zou passen. Wat is bijvoorbeeld het eerste woord dat in je opkomt als je aan iemand denkt? Wat past bij deze persoon? Op die manier kun je voor iedereen het pakket personaliseren. Schrijf al je ideeën eens op en ga daarna wegstrepen, totdat je het perfecte geschenk hebt. 

Tip: in plaats van standaard pakketten, zelf samenstellen

Je kunt online heel gemakkelijk standaard kerstpakketten bestellen. Maar wat als die pakketten toch niet helemaal aan je wensen voldoen? Dan is het ook mogelijk om zelf het kerstpakket online samen te stellen. Dat is veel leuker en meteen ook een stuk persoonlijker. Soms is het zelfs mogelijk om een logo aan te leveren, waardoor het om echte maatwerk kerstpakketten gaat! 

Categorieën: Tips