Na bijna twee jaar geen feesten te hebben mogen vieren, mogen we dit jaar dan eindelijk weer samenkomen om de mooie dingen van het leven te vieren. Veel mensen hebben de afgelopen jaren hun huwelijksfeest, hun jubilea en verjaardagen uitgesteld omdat het niet mogelijk was om dit met al hun dierbaren te vieren. 2022 is dan ook het jaar waarin veel feestjes ingehaald worden. Heb jij binnenkort ook iets te vieren en ben je nog aan het onderzoeken hoe je er echt een speciale dag van kunt maken? Wij geven je in dit artikel graag een aantal tips over hoe je een zorgeloze dag kunt hebben. Je wilt tenslotte niet dat iedereen het leuk heeft op jouw feest, behalve jij. 

Wat krijgen de gasten voorgeschoteld? 

Een van de belangrijkste dingen op een feest, zijn de consumpties: wat bied je je gasten aan? De hapjes en de drankjes zijn vaak niet moeilijk om te regelen, maar het diner wordt al een stuk lastiger. Als je dit allemaal zelf wilt regelen, ben je veel tijd kwijt en kom je zelf niet aan feestvieren toe. Onze tip is dan ook om een catering bedrijf in te schakelen. Je bespaart jezelf namelijk niet alleen veel werk, je kunt ook echt iets bijzonders serveren aan je gasten. Het maakt in dat geval niet uit hoeveel gasten je uitnodigt want er is genoeg eten voor iedereen. Het enige wat jij hoeft te doen, is een geschikt bedrijf vinden dat het menu kan leveren dat jij graag wilt. Je kunt er ook voor kiezen om de drankjes mee te laten leveren. 

Hou rekening met de wensen van je gasten 

Hoe meer mensen je uitnodigt, hoe meer specifieke voorkeuren je zult horen over het eten. De een is namelijk intolerant voor gluten, de ander is vegetarisch weer iemand anders is veganistisch en je nieuwe overburen eten enkel halal. Een professioneel cateringbedrijf zorgt ervoor dat niemand iets tekort zal komen, mits je zorgt dat je de wensen goed in kaart heb gebracht. Als je dus een uitnodiging verstuurt, dan kun je alvast vragen wat iedereens voorkeuren zijn wat betreft het eten. Kies je bijvoorbeeld voor een lopend buffet dan weet je zeker dat er op het feest voor iedereen iets zal zijn om van te smikkelen. 

Vergeet de afwas

Als je besluit om een cateraar in te huren voor het eten, hoef je je ook geen zorgen te maken over de afwas. Het eten zal worden bezorgd op de dag van het feest en zal aan het eind van de avond weer opgehaald worden. Je hoeft je dus niet druk te maken over borden, kopjes, bestek en al wat dies meer zij. De cateraar haalt alles weer op waardoor jij je dus niet druk hoeft te maken over de afwas.

Categorieƫn: Tips