We bestellen tegenwoordig van alles op internet. Het wordt steeds populairder om ook boodschappen online te bestellen bijvoorbeeld. Want hoe makkelijk is het als je niet meer de deur uit hoeft en het gewoon door de pakketbezorger thuis wordt afgeleverd= Zeker als je weet wat je wilt of nodig hebt en met het herroepingsrecht kan je ook veel producten nog retourneren als ze niet naar wens zijn. Dit heeft als voordeel dat het tijd scheelt, maar ook geld zoals parkeer- en reiskosten naar de stad toe bijvoorbeeld. Ook wijn bezorgen wordt steeds populairder en daar zitten natuurlijk voor- en nadelen aan. 

Wat zijn de voor- en nadelen van wijn bezorgen? 

Het is ontzettend gemakkelijk om te kiezen voor wijn bezorgen en dat is natuurlijk ook het grootste voordeel. Een bijkomend voordeel is dat het kosten scheelt en tijd scheelt. Je kan eenvoudig het hele assortiment bekijken en bestellen wat je wilt hebben, je loopt dus ook niet tegen een uitverkocht schap aan in de winkel. Daarnaast scheelt het je tijd bij het uitzoeken van een wijn. Want als je in de winkel staat moet je één voor één de smaken af gaan om tot een goede keuze te komen. Online kan je eenvoudig filteren op bijvoorbeeld smaak en rijpheid, waardoor je niet minutenlang hoeft te turen naar schappen. 

Een groot nadeel van wijn online bestellen en bezorgen is dat je geen persoonlijk advies geeft. Als je naar een slijterij gaat dan heb je altijd de mogelijkheid om je persoonlijke voorkeur en gelegenheid aan te geven en dan kan je geholpen worden om de juiste keuze te maken. Deze ondersteuning heb je online niet. Dat kan een nadeel zijn, maar ook een voordeel. Hier voordeel is dat je bijvoorbeeld nieuwe smaken leert ontdekken en misschien ook nog net wat meer theorie leert kennen over de wijnen. 

Je hoeft niet zelf meer met de wijnflessen te slepen

Wijn bezorgen scheelt daarnaast ook nog een keer slepen met verschillende flessen. Want als je zelf met flessen moet gaan slepen dan kan dat best een intensief zijn. Je neemt ze namelijk mee uit de winkel, naar de auto of op de fiets en dan ook nog een keer je huis in. Als je kiest voor een enkel wijntje dan zal dat niet zo zwaar zijn, maar ben je een echte wijnliefhebber dan ga je meestal voor meerdere flessen en/of smaken op pad. Dit kan je dus als nadeel zien, waardoor wijn bezorgen een groot voordeel is omdat je dan niet hoeft te slepen. De pakketbezorger levert je wijn af aan de deur en je hoeft de flessen alleen nog in huis op te ruimen. 

Eigenlijk is het niet zo vreemd dat wijn bezorgen steeds populairder wordt in de hectische maatschappij die we hebben. Want het laten bezorgen van producten en artikelen scheelt ons een hoop tijd en energie. Uiteindelijk bespaard het ook geld want je hoeft niet naar de stad te reizen waardoor je geen reiskosten hebt, maar ook geen parkeerkosten. Het gemak, de luxe, maar ook de tijdbesparing maakt dat we veel spullen online bestellen, waaronder dus ook wijn. Het heeft voor- en nadelen en natuurlijk is het nog steeds leuk om af en toe in de winkel een wijntje te halen, maar als je voor gemak wilt en weet wat je zoekt kan je het ook gemakkelijk online bestellen. Wil je iets luxer cadeau geven? Dan kan je champagne cadeau doen. 

Categorieën: Tips