Oudjaarsavond is dé perfecte gelegenheid om het jaar feestelijk af te sluiten. Maar hoe zorg je ervoor dat het echt een onvergetelijke avond wordt voor zowel je vrienden en familie als voor jezelf? In dit artikel geven we je tips over hoe je er een geweldige avond van maakt vol gezelligheid, lekker eten, muziek en natuurlijk ook wat vuurwerk. 

Lekker eten

Bij oudjaarsavond hoort natuurlijk gourmetten. Door de tafel vol te zetten met de lekkerste soorten vlees en groenten kun jij jouw gasten sowieso een aantal uren zoet houden. Een ander leuk idee: winterbarbecue. Kleed de tuin gezellig aan met fakkels, lichtslingers en een tuinhaard voor de warmte. Buiten eten is misschien te koud, maar de frisse lucht houdt je wel lekker wakker.

 

Ondanks dat jullie buik waarschijnlijk nog wel even vol is van het gourmetten, is het wel zo gezellig om later ook nog wat hapjes te serveren. Je kunt hierbij denken aan nieuwjaarschocolade voor bij de koffie, oliebollen natuurlijk en wat kleine tapas nog voor later op de avond. 

Vul de koelkast

Als je oudejaarsavond zegt, dan zeg je natuurlijk ook bubbels en champagne. Hoe leuk is het om daarmee een traditionele toast te doen om 12 uur? Als je echt wil uitpakken, kun je een glazen toren bouwen van champagne. Het is dan wel belangrijk om veel glazen te kopen. Denk naast champagne ook aan wijn, bier, en diverse non-alcoholische opties zoals mocktails en frisdranken. Een warme chocolademelk of glühwein kan ook heerlijk zijn. Zo weet je zeker dat je iedereen tevreden kunt houden. 

Feestelijke aankleding 

De aankleding zet de toon van je feestje. Kies daarom voor sprankelende en glitterende decoraties, feestelijke tafelkleden, en sfeervolle verlichting. Ballonnen, slingers, en misschien zelfs een thema kunnen de avond extra bijzonder maken. Schuif alle meubels aan de kant en creëer zo een heuse dansvloer.  Maak gebruik van een grote tafel aan de zijkant voor alle hapjes en drankjes en zet wat sta tafels in het midden. Jullie gaan zo echt feestend het nieuwe jaar in. 

Ouderwetse spelletjes 

Spelletjes zijn een fantastische manier om iedereen te betrekken en te zorgen voor lachwekkende momenten. Denk bijvoorbeeld aan bordspellen of kaartspellen. Indien je dit een beetje te saai vindt, is het maken van een eigen nieuwjaarsquiz ook leuk. Maak het persoonlijk en verzin vragen die te maken hebben met jouw vrienden en familie. Tot slot: Laat iedereen zijn of haar goede voornemens op papier zetten en doe al deze briefjes in een kom. Om de beurt mogen jullie een briefje openen en bedenken bij wie dit goede voornemen hoort. Hoe leuk is dat!

Vergeet de muziek niet

Muziek is de ziel van elk feest. Wil je dat iedereen van muziek kan genieten tijdens oudjaarsavond? Stel dan een playlist samen met een mix van klassiekers en moderne hits. Denk ook aan nostalgische nummers die herinneringen oproepen en natuurlijk aan swingende dansnummers voor later op de avond. Je kunt jouw familieleden ook een bijdrage laten leveren aan de playlist. Wil je echt uitpakken? Huur dan een DJ in. Dat is pas echt zorgeloos genieten. 

Zorg voor vuurwerk

Vuurwerk is vaak het hoogtepunt van de avond. Zorg dat je vuurwerk van tevoren in huis hebt en houd rekening met de veiligheidsvoorschriften. Indien jij en je vrienden besluiten om te gaan voor mooi siervuurwerk, controleer dan wel eerst even of er in jouw gemeente dit jaar geen vuurwerkverbod geldt. Als alternatief kun je ook kiezen voor sterretjes of een vuurwerkshow in de buurt bezoeken. Geniet van het samenzijn, het lekkere eten, de muziek, en natuurlijk het aftellen naar een sprankelend nieuw jaar!

 

 

Categorieën: Tips